• Nou

Vas de expansiune solar AQUASYSTEM 18L

Referinta:

135,95 RON

Vasul de expansiune de 18 litri Aquasystem este un vas cu membrană demontabila (schimbabilă) si care se foloseste la instalaţiile cu panouri solare de dimensiuni reduse. Vasele de expansiune solare au rolul de a prelua dilatarile de volum ale agentului termic (antigel) din instalaţiile ...

Cantitate

Vasul de expansiune de 18 litri Aquasystem este un vas cu membrană demontabila (schimbabilă) si care se foloseste la instalaţiile cu panouri solare de dimensiuni reduse. Vasele de expansiune solare au rolul de a prelua dilatarile de volum ale agentului termic (antigel) din instalaţiile solare in timpul functionarii. Vas de expansiune utilizat special la instalatii solare termice. Diferenta intre un vas de expansiune pentru incalzire si un vas pentru instalatiile solare este ca membrana din vasul solar are forma de para, iar lichidul nu este in contact cu peretii vasului de expansiune.

Rolul vasului de expansiune solar este de a prelua (dilatarile) expansiunile termice ale agentului termic solar (antigel), atat timp cat instalatia solara este in functiune cat si atunci cand este in stagnare. In perioada de stagnare a instalatiei solare agentul termic poate ajuge pana la 200°C. Dilatarile agentului termic sant preluate de vasul de expansiune prin presarea membranei elastice care se afla in interiorul vasului. Este important ca volumul vasului de expansiune sa fie ales corect pentru instalatia solara, pentru ca vasul sa aiba o buna rezistenta la presiune (pana la 6-8 bari) si ca membrana din cauciuc din interior sa poata rezista la temperaturi ridicate si la efectul chimic al glicolului.

Date tehnice:    
       
  Inaltime   430mm
  Diametru   280mm
  Racord   Filet exterior 3/4"
  Presiune membrana   2,5bar
  Presiunea max. lucru   10bar
  Temperatura lucru   -10°C, +110°C
  Temperatura max. lucru   +140°C (rezista pentru scurt timp)
  Greutate in Kg.   4,4 Kg.
  Suport de montaj   NU are (se comanda separat)
  Membrana tip   EPDM
  Garantie   2 ani
Produs nou

2 alte produse in aceeasi categorie: